Oaspeți din Polonia la Mănăstirea Putna
Duminică, 8 august, printre slujitorii de la Sfânta Liturghie s-au numărat și părinții Andrei Żukowicki și Piotr Trochimczuk, din Polonia.
Citiți articolul »Mănăstirea este un organism viu, care încearcă să le împărtășească celor care îi trec pragul duhul sfinților ei ctitori, atât prin rânduiala liturgică, cât și prin activitățile organizate.
Duminică, 8 august, printre slujitorii de la Sfânta Liturghie s-au numărat și părinții Andrei Żukowicki și Piotr Trochimczuk, din Polonia.
Citiți articolul »În al 555-lea an de la târnosire, Mănăstirea Putna a îmbrăcat din nou joi, 15 august 2024, veșmânt luminos de sărbătoare irupt din bucuria pascală și din limpezimea bolții cerești.
Citiți articolul »Seria manifestărilor organizate cu prilejul sărbătoririi Sfântului Ștefan cel Mare s-a încheiat pe 2 iulie, seara, cu o ceremonie la care au participat 300 de militari, polițiști și jandarmi.
Citiți articolul »Ziua de pomenire a Sfântului Voievod Ștefan cel Mare, 2 iulie 2024, a fost prilej de aleasă bucurie și trăire duhovnicească în Mănăstirea Putna, cea mai cunoscută ctitorie și necropolă a domnului Moldovei, mutat în lăcașurile cerești în anul 1504.
Citiți articolul »Pe 7 iunie 2024, în biserica voievodală a Mănăstirii Putna a avut loc slujba de înmormântare a doamnei academician Alexandrina Cernov.
Citiți articolul »Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Tihon este Arhiepiscop de Washington și Mitropolit al Întregii Americi și al Canadei.
Citiți articolul »Mănăstirea Putna anunță cu regret trecerea la cele veșnice a doamnei Alexandrina Cernov.
Citiți articolul »Două evenimente culturale și spirituale care au avut loc la Mănăstirea Putna în 24 și 25 mai 2024.
Citiți articolul »Cu binecuvântarea IPS Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, în zilele de 14-15 mai, la Mănăstirea Putna a avut loc sărbătorirea Sf. Ier. Iacob Putneanul.
Citiți articolul »Luni, 1 aprilie 2024, la Mănăstirea Putna a avut loc pomenirea celor 3.000 de români care au fost uciși de grănicerii sovietici pe când doreau să treacă granița dintre zona ocupată de URSS și România.
Citiți articolul »Astăzi, 26 martie, Mănăstirea Putna a fost vizitată de către Înaltpreasfințitul Părinte Petru, Mitropolitul Basarabiei.
Citiți articolul »În Duminica Ortodoxiei, pe lângă părinții mănăstirii, la slujbă au participat un cleric din Basarabia și trei tineri din Liban și Siria, care au cântat în arabă „Sfinte Dumnezeule”.
Citiți articolul »