background

Pustiirea. Treptele infernului. Fata cu miros de busuioc

Pustiirea. Treptele infernului. Fata cu miros de busuioc

Sute de mii de români și-au pierdut viața în urma prigoanelor comuniste din Basarabia, nordul Bucovinei și ținutul Herței după ocuparea lor de către URSS. Dar rana a fost și mai adâncă: milioane de români au fost siliți să nu își mai vorbească limba, să nu își mai învețe copiii că sunt români și să nu Îl mai slăvească pe Dumnezeu în biserică.

Doar la Judecata de Apoi vom cunoaște întregul lor martiriu. Până atunci, cărți ca cea de față deschid ferestre către jertfa lor și croiesc drumul pe care putem merge ca să le sărutăm rănile primite pentru noi. Apărându-i pe românii din Basarabia, ei au apărat întregul neam românesc.

Precum 20 de ani de ani în Siberia a Aniței Nandriș-Cudla, Pătimiri și iluminări din captivitatea sovietică a lui Radu Mărculescu ori mărturiile adunate în volumul Să nu ne răzbunați de monahul Moise de la Mănăstirea Oașa, această carte vorbește nu doar despre prigoniți și despre eroi, ci și despre adevărații inițiatori ai represiunilor.

Ediția de față reproduce prima ediție publicată la Mănăstirea Putna în Anul Centenar 2018 și beneficiază, în plus, de câteva texte cu valoare testamentară ale autorului.


Ediția a doua
Editura Nicodim Caligraful
Mănăstirea Putna, 2022