background

Elena Kuji Buteică, Alexandru Cosmin Buteică

Vouă, tinerilor...

Elena Kuji Buteică, Alexandru Cosmin Buteică

Vouă, tinerilor...

Tinerii sunt resursa cea mai valoroasă a fiecărei țări. Viitorul este în mâinile lor. Pașii pe care ei îi fac înainte sunt pașii pe care și țara lor îi face înainte. Schimbarea de pe buzele tuturor este, de fapt, misiunea lor.

Voi, tinerii de astăzi, sunteți cei ce puteți contura România mai bună, unită, des vehiculată ca idee, o Românie care să fie pe placul și pe măsura așteptărilor voastre. Împliniți-vă misiunea! Aflați cine sunteți și trăiți fiind atenți la sufletele voastre, la sufletele celor din jur și, mai ales, la sufletul României. Voi, cu viziune și dăruire, puteți vindeca și înfrumuseța sufletul României noastre, a românilor de ieri, de astăzi și de mâine.

Rămâneți mereu aproape de Dumnezeu, de cultură, de educație, de istorie și neam și astfel veți avea șansa să trăiți frumos, drept și cu sens. Veți cunoaște lumea, vă veți cunoaște pe voi înșivă și veți înfăptui un bine al nostru, al tuturor. Căutați întotdeauna treptele în drumul vostru. Alegeți-vă călăuzitori sinceri dintre cei ce au trăit viață mai multă. Înconjurați-vă de adevăr. Străduiți-vă mereu să vă aliniați binelui gândul, simțirea și fapta.

Sunteți cea mai sigură și importantă sursă de oxigen a României de mâine. Trăiți pe măsura misiunii voastre și faceți ca fiecare faptă a voastră să conteze. Acționați împreună. În acest fel veți atinge fericirea, fericirea binelui făcut vouă și semenilor voștri. Găsiți-vă visul pentru România și faceți din împlinirea lui scopul vostru! Astfel vă veți găsi și înfăptui menirea.



Articol din revista
Cuvinte către tineri, nr. XIV/2021