RO
EN

Sfântul Ștefan cel Mare în creația plastică a copiilor

Print Tipărește
Cuprins
Articolul anterior
Articolul următor

Sfântul Ștefan cel Mare este un model pentru mine și, ori de câte ori am ocazia, le împărtășesc copiilor cu care lucrez dragostea mea pentru acest domnitor. De aceea, în cadrul proiectului pentru copii „Spune-mi o poveste pentru suflet”, care a debutat în luna mai 2020, am organizat concursul „Ștefan, Ștefan, Domn cel Mare”, destinat copiilor de 5–14 ani.

Pentru a înțelege mai bine de ce Sfântul Ștefan a rămas în istorie, de ce oamenii l-au iubit, de ce l-au ascultat, de ce l-au urmat în lupte, de ce i-au fost credincioși, participanții la concurs au avut de citit cartea despre viața Sfântului Voievod Ștefan cel Mare, publicată la Editura Mitropolit Iacov Putneanul a Mănăstirii Putna.

Apoi, au răspuns unor întrebări, au scris povești, și-au exprimat puncte de vedere argumentate și curajoase, au realizat desene. Și-au pus inima în lucrare.

Iată cum arată Sfântul Ștefan cel Mare, văzut prin curățenia inimilor copiilor.

Ioana Revnic, profesoară

Sfântul Ștefan m-a făcut să cred mai tare în Dumnezeu. M-a învățat că numai curajul mă poate face învingătoare. Am învățat de la el să fiu modestă, smerită, iar laudele pentru faptele mele bune să fie îndreptate către Dumnezeu.

Dariana Rusu, 13 ani, Chișinău

Eu cred… de fapt, nu. Nu cred… sunt sigură că Sfântul Ștefan poate fi considerat un model pentru conducătorii de astăzi! Un model de curaj, un model de credință, un model de corectitudine.

Corina Banu, 13 ani, Jitia, jud. VranceaSus