RO
EN

Dăruire

 

 

 

Print Tipărește
Cuprins
Articolul anterior
Articolul următor

În calea vieții oprește-te pentru o clipă și ascultă glasul lui Dumnezeu din inima ta. Primește untdelemnul bucuriei cu care vrea acum să te ungă mireasă prin Taina Sfântă a cununiei, în Biserică. Nu fugi de la fața lui Dumnezeu, Care, așa cum te-a creat din iubire, tot astfel, în dragostea Sa nemărginită, te binecuvintează spre însoțirea cu persoana iubită și spre nașterea de prunci.

Poți fi mama unui copil, care e darul lui Dumnezeu pentru tine, în acest moment. Acum este timpul să-ți afirmi vrednicia în fața părinților tăi, a soțului ales de tine, a societății care te-a primit, de asemenea, când ai venit pe lume. Poate consideri condiția ta inacceptabilă pentru creșterea unui copil acum. Este un „element” pe care nu l-ai prevăzut. Te crezi stăpână pe tine însăți, iar acest „element” îți încurcă socotelile. Dar ești stăpână pe tine sau ești doar tributară mentalității celorlalți? Gândește-te: societatea care are reguli morale ce duc la obținerea confortului individual, nesocotind viața aproapelui, este ea o societate care poate avea pretenția că oferă omului sentimentul propriei sale valori? Avem bunuri materiale, dar, când se vor pierde, tot ce va rămâne nu va fi decât relația dintre noi și aproapele, bună sau rea.

Această morală individualistă este sortită pieirii, ea nu poate dăinui. Câți oameni care au încercat să-și impună în fața umanității propriile idei au acum un nume bun? Doar dragostea este cea care dăinuie, pe când egoismul nu duce decât la dezbinare, la descompunerea civilizațiilor, dar mai ales a propriei persoane. Construiește-ți relația cu soțul tău pe baza iubirii și a Cuvântului lui Dumnezeu, și atunci nu vei mai fi dezamăgită în vreme de încercări, deoarece fundamentul dragostei are valoare eternă.

Nu-ți chinui conștiința cu omorârea unui copil, prin avort sau pilula contraceptivă, ci oferă-ți prilejul de a da mărturia propriei tale demnități în fața unei societăți dezumanizate și fără Dumnezeu. Crede că, așa cum Dumnezeu ți-a făcut acest neprețuit dar, tot așa te prețuiește pe tine, care acum porți această binecuvântare în pântecele tău. Odorul acesta, viața copilului tău, este înscris în veșnicie și oricum tu nu poți să-l ștergi, ci poți doar să-i valorifici potențialul, sau, dimpotrivă, să-l privezi de bucuria împlinirii sale în societate și, mai ales, de a deveni dumnezeu după asemănarea cu Creatorul său. Nu te teme: Dumnezeu va avea grijă de copilul tău și de tine, care poate nu crezi suficient în pronia Lui.

Îndrăznește să crezi în Dumnezeu și atunci se vor risipi toate angoasele tale. Alege-ți un părinte duhovnicesc, un povățuitor care te va ajuta prin rugăciune și prin propriul său exemplu să-L cunoști pe Ziditorul tău, Iisus Hristos, Dumnezeul nostru. Crede că El este Părintele nostru și Cel Care ne iubește dintru început, crede că viața veșnică există și că, trecând pragul morții, vom moșteni, iarăși, ca fii ai Săi prea iubiți, Împărăția cea Veșnică.

Monah Sebastian, Medic de familieO cunoștință de-a ta se gândește să facă avort? Dăruiește-i din dragostea ta, ajut-o să dăruiască mai departe dragoste.
Pe lângă alocația pentru copil, Statul Român acordă încă un ajutor în cazul în care femeia însărcinată este elevă, studentă sau din oricare alt sector de activitate prevăzut de Legea nr. 240/2009 pentru completarea alin. (2) al art.1 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 148/2005 privind susținerea familiei în vederea creșterii copilului. Biserica Ortodoxă Română vine în ajutorul mamelor prin parohii și organizațiile sale, precum „Asociația Pro-Vita pentru născuți și nenăscuți” (www.provitabucuresti.ro).Sus