RO
EN

Pelerini din Cahul la Sfântul Ștefan

Print Tipărește
Cuprins
Articolul anterior

Preasfințitul Părinte Veniamin Goreanu, Episcop al Basarabiei de Sud, împreună cu un grup de credincioși din Cahul, Basarabia, au vizitat Mănăstirea Putna în zilele de 1 și 2 mai 2019.

Pelerinii care l-au însoțit pe Preasfințitul Părinte Veniamin ne-au împărtășit gândurile lor despre Sfântul Ștefan cel Mare și despre neamul românesc.

Cum îl simțiți pe Sfântul Voievod Ștefan cel Mare?

„Îl simt atotputernic, unic, exemplu pentru urmașii urmașilor noștri, humă plină de vindecare și izbândă.” (Ionela, studentă la Colegiul de Medicină Cahul)

„Părintele și ocrotitorul Moldovei în trecut, prezent și viitor. La Putna am simțit că opera marelui Voievod nu este încheiată și are nevoie de rugăciunile și aportul fiecăruia în definirea ei.” (Rodica, jurist)

„Îl simt ca un mijlocitor între Dumnezeu și poporul român de pretutindeni.” (Elena Adjer)

„Este strămoșul meu, de care sunt mândră că ne-a ținut neamul unit și tare mi-aș dori să ne mai dăruiască Domnul un așa conducător, care să ne reunească cât mai rapid.”

Ce doriți pentru viitorul poporului român?
„Să dispară granițele de la Prut și să nu ne mai numim „noi și voi” și să fim toți una ca neam și credință.” (Maria)

„Dorim poporului român să-și păstreze pe viitor credința în Dumnezeu, ospitalitatea, bunătatea. Să trăim într-o țară unită, nedespărțită și credincioasă.” (Tatiana, elevă în clasa a VIII-a)

Sus