RO
EN

Concursul „Cultură și spiritualitate românească”

Print Tipărește
Cuprins
Articolul anterior
Articolul următor

Premianți ai concursului „Cultură și spiritualitate românească”
Concursul național de Limba și literatura română și Religie „Cultură și spiritualitate românească” pentru elevii din clasele V–VIII s-a desfășurat în perioada 15–18 mai la Putna. Pe lângă proba scrisă, elevii au avut o probă orală și o probă de proiecte, desfășurată în echipe.

„Sunt deosebit de onorată să particip la un asemenea concurs, care promovează adevăratele valori ce susțin ființa națională. Această inițiativă, ajunsă la a noua ediție, ne așază împreună, în cuget, în gând, în simțire românească. Dincolo de concurs, de teme și de subiecte, se simte o bucurie și o liniște prietenoasă.” (prof. Anca Vasiu)

„Venind la mormântul Sfântului Ștefan cel Mare am simțit că merită pe deplin titulatura de sfânt, deoarece a iubit cu adevărat țara noastră, credința strămoșească, fiind un adevărat ostaș luptător pentru Dumnezeu. El inspiră și azi gândul și simțirea iubirii de țară și al unității de neam. Dacă cei care conduc destinele țării ar fi credincioși, drepți, viteji în apărarea neamului, dacă ar semăna măcar puțin cu Sfântul Voievod al Moldovei, ce bine ar fi!” (elev)

„Comuniunea a fost cuvântul care s-a potrivit cel mai bine felului în care elevii au muncit la proiectele lor, ca să prezinte locuri de legendă bucovinene și personalități pe care Bucovina le-a dat.” (prof. Ioana Revnic)

Sus